jihad

klik sini

;

ads

klik sini

Followers

logo usuluddin kisdar

Photobucket

Rabu, 31 Disember 2008

selamatkan palastine daripada jajahan israel

Dunia sekarang sudah memberontak dengan melakukan demontrasi,akan tetapi
Kenapa dunia arab pada hari ini membisu tanpa memberi apa-apa bantuan yang boleh meredakan ketegangan di negara palastine sehinggakan sempadan mesir tidak dapat dibuka atas sebab tidak ada kuasa untuk melindungi dan masih menunggu keputusan pihak berkuasa.

Tentera Zionis hari ini boleh dikatakan sebagai pengecut kerana mereka mempunyai senjata yang canggih tetapi mereka hanya berani kerana adanya senjata. Senjata mereka itu sebenarnya tidak memberikan gertakan terhadap penduduk gaza yang mempunyai semangat yang kental didalam mempertahankan negara. Begitu juga tentera haman hanya menggunakan alatan perang buatan sendiri dan ternyata semangat juang tentera mujahiddin hamas mempunyai semangat yang kuat bagi mempertahankan agama dan negara.

selamatkan palastine daripada jajahan israel

Sabtu, 13 Disember 2008

RAHSIA WANITA MELALUI BENTUK MATANYA.........

Saiz mata kecil
Peramah, banyak cakap, kurang pertimbangan. Lelaki boleh jadi kelam kabut akibat mulutnya. Bersikap periang tapi bila marah lambat sejuknya. Bila bercinta suka tukar pasangan kerana hatinya tidak pernah puas. Boleh bahagia dengannya jika dapat penuhi kehendak duniawinya dan melayan syahwatnya dengan baik.

Saiz mata sedang
Sederhana, tidak banyak berahsia, ada pertimbangan, bertanggungjawab serta perlukan belaian mesra suami.

Saiz mata lebar
Cukup kuat berahsia, otak kurang cergas, pemarah,bertindak tanpa fikir panjang, kurang teratur, tiada arah tujuan dan putus asa. Tapi boleh setia. Nafsu syahwat tinggi.

Mata selalu berkedip
Pemaaf, senang dibawa berbincang, memahami dan sabar. Wanita ini baik

Mata jarang berkedip
Wanita ini istimewa, bijaksana, baik pekerti, setia, adil,bertanggungjaw ab,tidak cerewet, membantu dan membahagiakan.

Mata cengkung
Kurang memuaskan, materialistik, hidup dengannya boleh sengsara, kata manis tapi bohong, mahu senang, mudah curang, bila anda susah dia tidak peduli.

Mata redup
Wanita ini mudah dipermainkan, tidak dapat kawal emosi, hati tidak tetap, banyak kenalan kurang sahabat, mengumpat, irihati, kejam, kasar,mencemuh, pemarah.

Matanya seolah tersembul keluar
Sifatnya baik, rela, tabah, menyenangkan, ikut kata. Tapi mungkin tidak tepati janji, pendendam, tamak dan marah bila tidak puas nafsu syahwatnya.


Pixel Code Graphics

Jumaat, 31 Oktober 2008

Lelaki Yahudi Pujaan Ramai



Kedua-dua mereka berada di bidang yang berlainan dan corak kerjaya profesional yang berbeza. Seorang dari mereka adalah superstar dalam arena sukan bola sepak. Manakala seorang lagi sememangnya superstar dalam arena hiburan di Hollywood.


Yang menyedihkan ialah kedua-duanya adalah pujaan menggunung bagi kebanyakan remaja dan belia muslim. Kita boleh dapati gambar-gambar dua lelaki ini dilekat di merata-rata tempat khususnya peminat fanatik mereka yang sememangnya skiptikal dalam budaya hedonisme.


Sama ada pelajar sekolah malahan pelajar IPT sekalipun sudah pasti muka kedua-dua Yahudi ini ada di dalam bilik-bilik asrama mereka Tidak cukup dengan itu, ditampalnya di fail-fail kuliah, dilekat dihadapan kulit-kulit buku dan diusung ke hulu ke hilir.


Tambah menyakitkan mata apabila baju-baju yang memaparkan gambar kedua-dua lelaki Yahudi ini dibeli dan dipakai ke sana ke mari. Dan yang paling mendidihkan hati wajah-wajah Yahudi ini, atau paling tidak pun nama-nama mereka yang terpalit pada baju di bawa bersama semasa menunaikan solat di masjid. c
Maka jadilah adegan David Beckham dan Slash turut solat berjemaah bersama peminatnya

. Keyahudian David Beckham
David Beckham atau nama sebenarnya David Robert Joseph Beckham ialah bintang bola sepak no 1 dunia. Beliau sebenarnya berketurunan Yahudi di sebelah datuknya. Beliau dilahirkan di Essex, iaitu daerah penempatan Yahudi terbesar di United Kingdom. Permulaan karier bola sepak Beckham berputik sejak beliau kanak-kanak lagi iaitu di Ridgeway Park, Chingford. Adalah tidak memeranjatkan jika bintang David Beckham bersinar dalam arena ini kerana kedua-dua ibu bapanya adalah peminat fanatik kelab Manchester United.
Walaupun bukan penganut agama Judais yang taat, Beckham cuba menonjolkan imej keyahudiannya itu di mata dunia.
Anak David Beckham yang pertama telah dinamakan dengan nama Brooklyn Joseph Beckham. Semua orang mengetahui bahawa Broklyn adalah nama sebuah penempatan terbesar masyarakat Yahudi di New York.
Beckham juga mendedahkan dalam buku autobiografinya dengan mengatakan semasa kecil beliau pernah menghadiri upacara-upacara keagamaan Judais di Synagogue (tempat ibadat Yahudi) dan beberapa upacara perkahwinan saudara sebelah datuknya.
Semasa zaman kanak-kanaknya, beliau juga sering memakai kippah iaitu ketayap kecil yang sering dipakai oleh masyarakat Yahudi Israel..


(Gambar) Gaya rambut lelaki Yahudi ini kini ikutan belia seluruh dunia.
Pada April 2008 baru-baru ini, Beckham dan isterinya Posh telah mendaftarkan anak lelaki mereka iaitu Croz yang berusia 3 tahun di Pusat Jagaan Kanak-Kanak di Kuil Yahudi, Los Angeles. Berita ini dilaporkan oleh Nick Parker dalam akhbar The Sun bertarikh 16 April 2008.






Khamis, 30 Oktober 2008

BERHATI-HATI DENGAN ALAT INI


HATI2 KALAU MEMAKAI PC DI TEMPAT UMUM (SEPERTI INTERNET CAFE, DLL...)CEK BELAKANG PC DAN LIHAT APAKAH ALAT INI ADA DI BELAKANG PC, BILA ADA, JGN PAKAI PC ITU!!!!







Alat ini dicucuk di hujung cable keyboard yg terhubung ke PC, ini digunakan untuk menyimpan semua data yg telah diketik oleh keyboard itu...
Kebanyakan ini dipakai di Internet kafe, pameran, hotel Dan lapangan terbang. Maka berhati2lah terutama anda yg menggunakan Internet di tempat seperti itu untuk mengakses account bank online atau site penting lainnya.
Setelah anda masuk ke account bank, Dan setelah selesai, meninggalkan PC, itu akan dgn mudahnya untuk membuka account itu kembali dgn apa yg sebelumnya anda ketik, yg telah tersimpan di dlm Black Device.
Jadi, sebaiknya anda periksa dahulu PC jika Ada sesuatu yg mencurigakan di belakangnya sebelum menggunakan Internet di tempat umum untuk mengakses site penting

Semoga informasi ini berguna untuk anda semua.. Dan mencegah terjadinya hal2 yg tdk diinginkan



JADI SENTIASALAH BERHATI-HATI DAN BERINGAT SELALU SUPAYA KITA TIDAK TERKENA DARIPADA PERBUATAN TERSEBUT..........

Selasa, 28 Oktober 2008

RAHSIA DAHI............

DAHI......

Rahsia tetap rahsia??eh.. .tidak semestinya ,tidak semua rahsia tetap
akan
menjadi rahsia selamanya... .kor ang nak kenal lebih rapat dengan si
dia y ang
menjadi pujaan hati kor ang selama ini?Tenung, kaji & amati si dia
betul
betul kerana kita akan bongkar rahsia dia menerusi dahi!!!

DAHI LEBAR....... .
Ciri2:saiz dahi XL, lap ang lagi luas mata memand ang .
Faktor2 Best:Tidak suka 'port' tent ang hal peribadi or ang
lain,berjimat cermat.
Faktor2 kur ang : Sering disalah ang gap sombong kerana berat mulut
untuk memulakan bicara.

DAHI DENGAN JUNTAIAN ANAK RAMBUT.....
Ciri2: rambut terjuntai seolah menetupi dahi
Faktor2 Best: pemurah dari segi tenaga , w ang ringgit @ apa saja.
Faktor2 kur ang : Mudah cair dengan pujuk rayu, sering diambil
kesempatan.

DAHI BENTUK HATI.......
Ciri2: Bentuk seakan huruf 'M'
Faktor2 Best: murah rezeki, kreatif keran asuka berfikir dan
berimaginasi.
Faktor2 Kur ang : Tidak suka peg ang t ang gungjawab, tidak pandai simpan
rahsia

DAHI JENDOL...... ..
Ciri2: dahi menonjol. permukaan luas
Faktor2 Best: Bert ang gungjawab, rajin, aktif, cerdas lagi bijaksana
Faktor2 Kur ang : kur ang keyakinan pada diri sendiri .lagi satu kalau
bercinta,tak ingat dunia.

DAHI BERSEGI....
Ciri2 :Berbentuk seakan petak
Faktor2 Best: Tekun, rajin, mudah beri tumpuan terhadap sesuatu.
faktor2 kur ang : dah lah tak pandai bersosial, pilih bulu lak tu

DAHI SEMPIT....
Ciri2 : Bersaiz S, penuh dengan anak rambut.
Faktor 2 Best: S ang at berdikari, tidak mudah putus asa ,cerdik.
faktor2 kur ang : y ang nie tak banyak kelemahan... .sukar mencari
pas ang an
hidup.

Terbongkarlah satu rahsia disebalik dahi, nampak gayanya, lepas nie
kenalah
cover sikit kalau nak keluar, nanti or ang tahu lak rahsia kita!
apapun ini hanyalah hiburan semata mata y ang disampaikan dari mulut
ke mulut sejak berdekad lalu...

wasiat Imam Hassan Al Bana

• Apabila mendengar azan, maka bangunlah solat serta-merta walau dalam keadaan apa sekali pun.

• Bacalah al-Quran, tatapilah buku ilmu, pergilah ke majlis ilmu, dan amalkan zikrullah serta jangan membuang masa dalam perkara yang tiada memberi faedah.

• Berusahalah untuk bertutur dalam bahasa Arab kerana bahasa Arab yang betul itu adalah satu-satunya syiar Islam.

• Janganlah bertengkar dalam apa-apa perkara sekali pun kerana pertengkaran yang kosong tiada memberi apa-apa kebaikan.

• Janganlah banyak ketawa kerana hati yang sentiasa berhubung dengan Allah itu sentiasa tenang lagi tenteram.

• Janganlah banyak bergurau kerana umat yang sedang berjuang itu tidak mengerti melainkan bersungguh-sungguh dalam setiap perkara.

• Janganlah bercakap lebih nyaring daripada kadar yang dikehendaki oleh pendengar kerana percakapan yang nyaring itu adalah perkara yang sia-sia, malah menyakiti hati orang.

• Jauhilah daripada mengumpat peribadi orang dan janganlah bercakap melainkan yang memberi kebajikan.

• Berkenal-kenalan dengan setiap Muslimin yang ditemui kerana asas gerakan dakwah ialah berkenal-kenalan dan berkasih-sayang.

• Kewajipan lebih banyak daripada masa yang ada pada kita. Oleh itu, gunakan masa dengan sebaik-baiknya dan ringkaskan pelaksanaannya.

selamat datang ke myblog

semoga blog ini akan dipenuhi dgn pelbagai pengisian ilmu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails